Fjalori elektronik i shqipes

Fjalori elektronik i shqipes
Në ditën kur festohet 7 Marsi, dita e mësuesit, fjalori i gjuhës shqipe vjen për publikun në një botim të parë të tij në versionin elektronik.

Ai bazohet mbi botimin e vitit 2006 të Akademisë së Shkencave dhe Institutit të Gjuhësisë dhe Letërsisë dhe do të mund të gjendet në të gjitha pikat e Digitalb brenda dhe jashtë Shqipërisë, si dhe së shpejti në shumë librari. Fjalori përmban mbi 48 mijë fjalë dhe 5 mijë shprehje frazologjike.
Ardian Marashi nga Qendra e Studimeve Albanologjike thekson: “Fjalori për herë të parë është i vlefshëm edhe për drejtshqiptimin. I vlen shqiptarëve jashtë atdheut në mënyrë që të mbajnë gjallë gjuhën tonë. Programi ka edhe një regjistrues që ndihmon fëmijët në shqiptimin sa më të mirë të fjalëve.”
Sipas zotit Marashi, ky është një projekt që në vazhdim do të mund të përdoret në telefonat celularë, por edhe të gjitha pajisjet elektronike. Kjo është një mundësi shumë e mirë sidomos për studentët, njerëzit e letrave, gazetarët, por edhe për çdo individ për të përditësuar gjuhën.

"Unë Flas" vjen si një tjetër dritare informative dhe ndryshe.

Një zë më shumë për qytetarët, problemet dhe historitë nga e përditshmja.

Një hapësirë për gazetarinë investigative, denoncimin e shkeljeve, padrejtësive dhe publikimin e të vërtetave të pathëna.

Një mundësi për të promovuar gazetarët e rinj që nesër do të jenë protagonistë të medias në Shqipëri.

Sondazh

Ku do te pushoni kete vere?


Duke llogaritur rezultatet. Ju lutem prisni...
Unë Flas është i hapur të pasqyrojë reagimin e të gjitha palëve të përfshira në çështjet që pasqyron.
© 2012 - Ndalohet riprodhimi i paautorizuar i permbajtjes se kesaj faqeje.
Kontakt: info@uneflas.al